3000 euron laina on helppo ja vaivaton hakea

Kun tarvitset lainaa 3000€, valittavissasi on useita vaihtoehtoja. Kaikkein kätevintä on tietysti hakea laina netistä, sillä siten lainan saa pankkitilille kaikkein nopeimmin. Netistä lainaaminen ei vaadi juuri muuta kuin verkkopankkitunnukset, sähköpostiosoitteen ja mahdollisesti matkapuhelinliittymän. Internetin kautta lainaaminen on myös kohtalaisen helppoa – jos netin ja sähköpostin peruskäyttö on hallinnassa, myös lainan hakemisen pitäisi onnistua.

Kun haetaan netin kautta lainaa 3000€, yleisin vaihtoehto on tavallinen kulutusluotto, joita on kohtuullisesti tarjolla. 3000€ kulutusluotto on kertalaina, jolle valitaan tietty maksuaika. Kulutusluoton laina-aika on yleensä yhdestä vuodesta jopa kymmeneen vuoteen. Kulutusluottoihin voi yleensä saada maksuvapaita kuukausia tai muuta joustoa.

Kulutusluotto tulee sitä kalliimmaksi, mitä pidempi maksuaika sille valitaan. Pitkä laina-aika voi kuitenkin olla tarpeen, jos maksuvaraa on sen verran vähän, että on pakko lyhentää lainaa kuukausittain vain pienellä summalla. On hyvä, että tarjolla on myös pitkiä maksuaikoja, sillä niiden avulla pienituloisetkin pystyvät maksamaan luottonsa takaisin. Kannattaa kuitenkin selvittää lainakulut huolellisesti ennen maksuajan valintaa. Jos lainan kulut tuntuvat kohtuuttomilta, on paras jättää laina ottamatta.

Kulutusluoton ohella luottokortit ja tililuotot ovat monille tuttuja tapoja lainata rahaa. Niiden kautta ei kuitenkaan yleensä myönnetä niin isoja lainoja, että olisi mahdollista tilata lainaa 3000€. Yksi melko uusi lainamuoto on vertaislaina, ja sen kautta voi hakea suurtakin luottoa. Usein vertaislainaa voi hakea 10 000 euroon asti.

Vertaislainapalvelut eivät kaikki toimi samalla periaatteella, mutta usein hakija jättää sivustolle lainahakemuksen, ja palvelussa olevat sijoittajat voivat itse päättää, mille hakemuksille he lupaavat rahaa. Hakija saa lainansa, kun haettu summa on tullut täyteen. Lainahakemuksen täyttymiseen voi siis mennä jonkin aikaa, eikä ole itsestään selvää, että lainaa lopulta saa. Koska vertaislainassa pääsee itse vaikuttamaan luottoehtoihin, hakija voi periaatteessa saada lainaa tavallista halvemmalla hinnalla. Vertaislaina on hyvä mahdollisuus saada lainaa 3000€.

Jos ei jaksa itse ruveta vertailemaan kulutusluottoja, voi hakea lainaa 3000€ myös välityssivuston kautta. Välityspalvelut tekevät yhteistyötä rahoitusyhtiöiden kanssa. Hakija lähettää välityssivustolle hakemuksensa, ja palvelu valikoi hakijalle edullisimman ja sopivimman luoton. Jos kuitenkin haluaa varmistua siitä, että saa varmasti halvinta lainaa, kannattaa lainojen kilpailuttaminen hoitaa itse.