Halvin laina vertailemalla

Vuoden 2005 jälkeen, kun pikalainat rantautuivat myös tänne meidän Suomen maalle, on uusia vippipalveluita noussut kuin sieniä sateella. Pahin villilänsivaihe on tosin jo ohi, eikä uusia palveluita tule enää niin paljoa, mutta löytyy niitä kuitenkin markkinoilta toista sataa. Toisaalta on tietenkin hyvä asia, että on mistä valita, mutta on siinä varjopuolensakin. Kun palveluita on näinkin paljon, ovat hintaheittelyt niiden välillä joskus jopa todella huomattavia. Edullisimman palvelun löytäminen ei kuitenkaan ole niin vaikeaa, mitä ensin voisi ajatella.

Ennen kuin puutun eri lainapalveluiden välisiin hintatasoihin, haluaisin kuitenkin kertoa sanasen palveluiden luotettavuudesta, ja siitä, kuinka sinä voit varmistua valinneesi luotettavan vippipalvelun. Kun vippipalveluita alkoi aluksi tulla hirvittävän paljon, mahtui sekaan tietysti myös erärehellisiä helpon rahan perässä juoksevia onnenonkijoita. Myöhemmin tuli kuitenkin laki, joka velvoitti vippipalvelut liittymään Etelä-Suomen aluehallinnon ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Luotonantajarekisteriin hyväksytään ainoastaan sellaiset vippipalvelut, joiden johtohenkilöt ovat luotettavia ja omaavat riittävän kokemuksen luotonantotoiminnasta.

Luotonantajarekisteriin hyväksytyt palvelut ovat siis poikkeuksetta hyvin luotettavia ja asiansa osaavia, eli voit hakea niistä heti lainaa ilman vakuuksia tai takaajia pelkäämättä tulevasi huijatuksi millään tavalla. Kuten sanottu, on eri palveluiden välillä olevat hintaheittelyt välillä jopa todella huomattavia: esimerkiksi pikavippi 200€ 30 päivän takaisinmaksuajalla kustantaa edullisimmillaan vain 230 euroa, kun kalleimmillaan samasta lainasta yhtä pitkällä takaisinmaksuajalla saakin maksaa jopa 250 euroa.

Kyseisessä esimerkissä ei ole otettu lainkaan huomioon sellaisia tarjouksia, joiden avulla voit saada jopa täysin ilmaista lainaa, ilman kuluja tai korkoja. Vippipalvelut Vivus ja Viestilaina tarjoavat uusille asiakkailleen ilmaiset vipit, eli et saa olla hakenut aikaisemmin lainaa ko. palveluista, jos haluat saada ilmaisen pikavipin.